Как се прави щрудел със сирене

07.02.2016 / 10:42 2

В хладката вода разбъркайте една чаена лъжичка захар и маята. Оставете в продължение на десет минути. В пластмасова купа подгответе всички други съставки и добавете маята. Замесете тесто и го покрийте с кърпа. Нека престои около един час, за да се загрее и да втаса.


Премесете втасалото тестото и го разделете на две по-малки части. Разточете всяка на кора. Разбъркайте добре сиренето, киселото мляко и жълтъците. Намажете всяка кора с половината от плънката.
Навийте корите на стегнато руло. Готовите рула намажете с разбит белтък и поръсете със сусам. Нарежете ги на малки парченца-щруделчета.
Подредете ги върху покрита с намаслена хартия за печене тава и печете за около 25 минути на 250 градуса. Извадете изпечените щруделчета от фурната и ги покрийте с кърпа за няколко минути.

"За жената"



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Loshiq (преди 8 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Това са сиренки, щрудел е с плодове или конфитюр.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама