Капама от свинско месо

26.11.2015 / 11:28 0

Необходими продукти :

свинско месо - 500 г + 500 г пържоли

кървавица - 300 г

бекон - 250 г

лук - 4 глави кромид

гъби - 250 г

кисело зеле - няколко листа

горчица - 3 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

майорана - 1 ч.л.

вино - 1 ч.ч. бяло

бульон - 200 мл пилешки

доматено пюре - 3 с.л.

сол

черен пипер

мазнина - към 100 мл олио

Начин на приготвяне :

Нарежете на ситно 1/2 от бекона. Нарежете 500 г свинско месо на големи късове и ги запържете в бекона и мазнината, която е отделил. 

След тях запържете от двете страни и пържолите, като при нужда се добавя още малко мазнина. Запърженото месо сложете в гювече заедно с едро нарязаната кървавица и ги объркайте със сол, черен пипер, горчицата, чубрица и майорана. 

Добавете почистените цели гъбки, едро нарязания кромид и нарязаните едро листа кисело зеле. Леко объркайте и добавете още малко подправки на вкус. Разтворете доматеното пюре в топлия бульон и залейте в гювеча. 

Долейте и виното и затворете плътно с капак. При нужда го запушете с тесто. Сложете глинения гювеч да се пече за 3-4 часа в умерена фурна. 

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама