Картофена салата с кисело мляко
Необходими продукти:
картофи - 1 кг
лук - 1 глава
кисели краставички
замразени зеленчуци - грах, моркови, царевица, чушки
яйца - 2 броя
гъби - около 100 грама (може и повече)
копър
чубрица
магданоз
кисело мляко
чесън
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват и сваряват заедно с лука.
Ако салатата се прави със замразени зеленчуци, те се изсипват за 10 мин. в топла вода да се попарят. Ако са пресни не е нужна термична обработка.
Яйцата се сваряват, обелват и нарязват на кубчета, добавят се към картофите и зеленчуците заедно с гъбите и киселите краставички. Овкусява се с подправки на вкус.
От чесъна, киселото мляко и копъра се прави сос, с който се залива салата.
Друг вариант, който съм опитвала е добавено сирене и хрупкави крутони, също се хареса като вкус.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!