Картофено руло
Необходими продукти: (за 5 порции)
картофи – 1,5 кг.
яйца – 6 броя
кисело мляко – 600 мл.
моркови – 2 броя
кашкавал – 50 г.
олио – 100 мл.
галета – 100 г.
магданоз – 2 връзки
черен пипер – 1/4 ч.л.
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измитите картофи се сваряват в подсолена вода. Обелват се и щом изстинат, се настъргват на едро. Прибавят се половината яйца, галетата и черният пипер и се омесва картофено тесто. Разстила се върху хартия за печене, намазана с олио. Морковите се сваряват заедно с 2 яйца, след което се обелват и настъргват. Добавя се ситно нарязаният магданоз, овкусява се с малко сол и сместа се слага в единия край на разстланото тесто.
Навива се на руло и без хартията се слага в предварително намазана с олио тава.
Рулото се намазва с последното разбито яйце и се поръсва с настъргания кашкавал.
Пече се 30-40 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
Сервира се с киселото мляко.
Източник: spisanie.to
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!