Котлети по киевски
Необходими продукти:
пилешко филе - 800 г
масло - 100 г
галета - 40 г
яйца - 2 бр.
сол
мазнина - за пържене
Начин на приготвяне
Ако пилешкото филе има кожа, махнете я и разделете на парчета. Начукайте ги под парче прозрачно фолио, като изтъните с равномерна дебелина.
Поръсете месото със сол и пипер, сложете в средата на всяко парче по студена бучка масло и завийте на стегнати рула.
Панирайте котлетите последователно в брашно, разбити яйца и накрая в галета. Галетата може да замените с 2 филии смлян на трохи хляб.
Потопете втори път в яйце и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина до наситен златист цвят.
Поднесете Котлетите по киевски с гарнитура от салата или картофи.
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!