Котлети по киевски

16.11.2015 / 11:28 0

Необходими продукти:

пилешко филе - 800 г

масло - 100 г

галета - 40 г

яйца - 2 бр.

сол

мазнина - за пържене

Начин на приготвяне

Ако пилешкото филе има кожа, махнете я и разделете на парчета. Начукайте ги под парче прозрачно фолио, като изтъните с равномерна дебелина.

Поръсете месото със сол и пипер, сложете в средата на всяко парче по студена бучка масло и завийте на стегнати рула. 

Панирайте котлетите последователно в брашно, разбити яйца и накрая в галета. Галетата може да замените с 2 филии смлян на трохи хляб. 

Потопете втори път в яйце и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина до наситен златист цвят. 

Поднесете Котлетите по киевски с гарнитура от салата или картофи.

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама