Лесен ябълков сладкиш
Необходими mродукти
брашно - 3 ч. ч.
захар - 1 ч. ч.
масло - 2 к. ч. разтопено
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1 к. ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 1 бр.
ябълки - 4 - 5 от сладките
пудра захар - за поръсване
канела - за поръсване
Начин на приготвяне
Маслото се разбива със захарта, докато се превърне в пухкава маса, към която последователно прибавяме яйцата, млякото, пресятото заедно с бакпулвера брашно и ванилията.
Половината от тестото се разстила в намазнена с масло тавичка и се покрива с пласт настъргани или нарязани на тънки лентички ябълки.
Отгоре се слага втората половина от тестото и печем на 180 градуса за около 20 мин. Охлажда се и се поднася поръсен с пудра захар и канела.
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!