Лесна лазаня

24.03.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

кори - 1 пакет полуготови за лазаня или по-дебели кори за баница

кайма - 500 г

кашкавал - 300 г

свинско филе - 200 г или пушено пуешко филе

доматено пюре - доматена паста или кетчуп

олио

Начин на приготвяне:

Намазваме правоъгълна тава с малко олио, след което слагаме 1 пласт от корите и ги намазваме с доматеното пюре. Ако не разполагаме с пюре, може и с кетчуп.

След това слагаме пласт от половината каймата, разстиламе я добре и покриваме с кора. След, което слагаме отново от пюрето и върху него нарязани на ситно половината от пуешкото или свинското филе и половината от кашкавала (кашкавалът може да бъде настърган.

Покриваме с кора, намазваме с пюре и слагаме другата половина от каймата, покриваме с кора, върху която слагаме доматено пюре и другата част от филето и кашкавала, покриваме ги с кора, намазваме с пюре и поливаме с малко, но достатъчно олио, за да покрием лазанята.

Изпичаме я до готовност в загряна умерена фурна.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама