Лесни толумбички без шприц

25.10.2015 / 11:18 0

Необходими продукти:

За тестото:

брашно - 250 г

вода - 500 мл

яйца - 6 бр.

масло - 120 г

сол - 2 щ.


За сиропа:

кафява захар - 450 г

ванилия - 1 пакетче

лимонов сок - от 1/2 лимон

вода - 500 мл

зехтин - за пържене

Начин на приготвяне :

Водата се възвира и в нея се добавят маслото и солта. Влага се и брашното, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Когато тестото започне да да се отделя от съда, се маха от огъня. Добавят се едно по едно яйцата и размесването продължава, за да се получи хомогенна каша. 

От нея се взимат малки количества с помощта на лъжица и тестото се изпържва в маслена баня. Друг вариант е да използвате голяма фуния вместо шприц. 

Можете също така да си направите своеобразен шприц, като отрежете част от ъгълчето на правоъгълен полиетиленов плик и след това да напълните сместа вътре, с после да я изстискате в загрятата мазнина. 

Добитите по този начин толумбички няма да имат търговски вид, но на вкус няма да се различават от купешките. Изпържените сладкиши се вадят с решетъчна лъжица. 

Заливат се със студен сироп, приготвен от сгорещена вода, лимонов сок, ванилия и захар. Поставят се в хладилника за 4-5 часа и след това се поднасят. 

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама