Паеля с кафяв ориз

17.03.2016 / 11:28 0

Необходими продукти:

скариди - 8 бр.

миди - 500 г черни

калмари - 600 г

раци - 1 бр.

зехтин - 1 с.л.

лук - 6 стръка зелен

чесън - 2 скилидки

чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта

ориз - 400 г кафяв

шафран - 1 щипка

бяло вино - 250 мл

домати - 4 бр.

доматено пюре - 1 с.л.

бульон - 1 л. пилешки

Начин на приготвяне: 

Махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. Изтъркайте мидите и махнете мустаците им. Калмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици.

За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка. След това отстранете хрилете, дроба и мозъка. Изплакнете рака под студена вода и го нарежете на четвъртинки.

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука, чесъна и чушките, докато омекнат. Добавете ориза и шафрана и ги смесете добре с останалите продукти. Залейте с виното, доматите и пюрето и бъркайте, докато се изпари течността. Добавете 1ч.ч. от бульона и разбърквайте, докато се абсорбира. 

След това прибавете останалата част, покрийте и оставете да ври около час, докато омекне оризът. 

Открийте съда и поставете морските дарове върху ориза, без да ги разбърквате. Покрийте отново и оставете да къкри 5 минути, докато даровете променят цвета си и мидите се отворят. Подправете на вкус. 

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама