Палитрата от вина на „Винарска изба – Варна" са перфектната напитка към всички рибни фантазии

06.12.2015 / 11:11 0

Риба и вино – класическа комбинация. И оттук идват и множеството вариации на тази тема в съвременната кулинария. Съчетаването на вкусове на различни видове риби и вина е много сложно нещо. За това точни правила няма. Изграденият вкус на всеки един човек може да подскаже доняъде коя е подходящата комбинация като в това водеща е ролята на ястието. Значение имат детайли в начина на приготвяне на рибата като сурова, маринована или печена, видове и количества на подправките, съпътстващи продукти като гарнитури със зеленчуков произход. И тук на помощ могат да дойдат сомелиерите в един ресторант които да поскажат кое вино би могъл клиента да комбинира с ястието си.

Най-общо с рибните ястия се комбинират чудесно белите и розе вина. Палитрата от вина които „Винарска изба Варна“ ЕООД произвежда биха могли да бъдат съпътстваща напитка към голям брой кулинарни фантазии на тема риба, например:

Пино Гри – един френски сорт грозде, който се отличава с лек и фин аромат на жълти цитрусови плодове и плътен вкус. Може умело да се съчетава с печени на фурна риби

Совиньон блан – френски сорт грозде добил широка приемственост по целия свят с нежния си и фин растителен характер, фин и елегантен вкус. Прекрасна комбинация с зелени салати гарнирани с морски дарове като скариди, калмари.

Ризлинг Немски – кралят на виното с произход Германия, който в зависимост от това дали е младо вино или старо вино, може умело да се комбинира с различни видове печени сухи (немазни) риби.

Грюнер Велтлинер – широко разпространения във Австрия и Германия бял сорт грозде създава вина с много стегната и свежа структура. Прекрасна комбинация със сушени риби.

Шардоне – barrel fermented – класическата напитка съчетала в себе си тропически вкусове като ананас и киви, с финния вкусов аромат на краве масло, ванилия и сушени плодове образувани от съзряването в дъбова бъчва. Комбинира се умело със печени на скара с дървени въглища риби. 

Розе – произведено от сорт Санджовезе – италиански произход, който внася във виното аромата и вкуса на горска ягода. За печена риба с ароматни подправки и гарнитури.

“Blush“ Розе  - вино произведено от френския сорт грозде Пино Ноар, широко разпространен по целия свят. Виното носи характера на подобни розета от Франция, с отчетливата нотка на вишна. Би било прекрасна комбинация с маринована сьомга.

„Винарска изба Варна“ ЕООД предвижда да реализира в търговската мрежа вина от реколта 2015 от 5 асортимента за коледните и новогодишни празници, като по този начин ще попълни изчерпаните количества на реколта 2014.

Избата работи от 2008 година и е част от комплекс за преработка на грозде, производство на вино и ракия, винен туризъм с дегустационна и магазин за вино и аксесоари. Намира се на 2 км. от морския бряг, в непосредствена близост до куротни комплекси като Албена, Балчик, Златни пясъци.  

„Винарска изба – Варна” е един успешен съвместен проект на лозаря Григор Григоров и инвеститорът Цанко Станчев, който е технолог и енолог с дългогодишна практика.

Технологията на производство на висококачествени вина  е съобразена с най-новите световни тенденции, с акцент върху ръчните операции. В изба Варна преносът на гроздова каша и вино се извършва гравитачно, без използването на помпи. Този метод допълва класическата технология  със съвременни средства.  Всички помещения са климатизирани, а през целия технологичен процес се извършва постоянен контрол на температурата. Използват се единствено неръждаеми съдове и френски бъчви с обем 225 л.

С въведените през 2011 г. и 2013 г. година технически подобрения в екипировката на „Винарска изба Варна“ ЕООД, стана възможно усъвършенстването на процеса на бутилиране с италианска съвременна техника и преработката на до 300 тона грозде от собствени лозя с контролиран добив.

Района е подходящ за отглеждане на бели сортове грозде и затова в асортиментната листа на Винарната е широко застъпено предлагането на бели вина от сортове като Пино Гри, Совиньон блан, Шардоне, Ризлинг, Траминер, Варненски мискет. Сортовото разнообразие се допълва и с Вионие и Грюнер Велтлинер. Добре приети на пазара са и двете розови вина произведени от червени сортове подходящи за този регион – Пино Ноар и Сандовезе. Региона е подходящ и за отглеждането на Каберне фран. Произвеждат се и два асортимента червено вино от грозде от контролирани лозови масиви в южна България.

Произведените около 180 000 л. вино, се реализира основно на вътрешен пазар като бутилирана продукция. 

„Винарска изба – Варна”се намира се на 2 км. от морския бряг, в непосредствена близост до куротни комплекси като Албена, Балчик, Златни пясъци.

Варна, с. Генерал Кантарджиево,
тел. магазин: +359 897 009 594;
търговски представител: +359 882 434 345; 
тел: +359 88 7574148
email:sales@varnawinery.eu ,office@varnawinery.eu 

      www.varnawinery.eu

*реклама

 

 

 

 

 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама