Патешки гърди със специален сос по френски

19.11.2015 / 11:28 0

Необходими продукти:

патешко месо - гърдите на една патица (около 300 - 350 г всяка), може и пушени

сметана - 100 мл готварска

бадеми - 200 г филирани или крокан

мед - 2 с.л.

боровинки - 100 г

сол

бял пипер

лук - 1 глава стар, настърган, за маринатата

горчица - 1 с.л.

бял пипер - 1 щипка

соев сос - 4 с.л.

зехтин - 4 с.л.

водка - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Отстранете кожата от патешките гърди, начукайте леко, но без да се наранява целостта на месото. Ако използвате пушено месо, нарежете го на дебели филии. 

Поръсете от двете страни със сол и бял пипер, поставят се в предварително приготвената марината за около 6 часа. Маринованите гърди се изпичат на плоча или в тефлонов тиган за по 5 минути от всяка страна. 

В тенджера се слага медът леко се нагрява и се добавят сметаната, боровинките, соевият сос. Всичко се заварява за 5 минути. Преди поднасяне, готовите пържоли се поливат с този сос и се панират с бадемите (крокана). Поднесете с гарнитура от аспержи или броколи.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама