Патешки гърди със специален сос по френски
Необходими продукти:
патешко месо - гърдите на една патица (около 300 - 350 г всяка), може и пушени
сметана - 100 мл готварска
бадеми - 200 г филирани или крокан
мед - 2 с.л.
боровинки - 100 г
сол
бял пипер
лук - 1 глава стар, настърган, за маринатата
горчица - 1 с.л.
бял пипер - 1 щипка
соев сос - 4 с.л.
зехтин - 4 с.л.
водка - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Отстранете кожата от патешките гърди, начукайте леко, но без да се наранява целостта на месото. Ако използвате пушено месо, нарежете го на дебели филии.
Поръсете от двете страни със сол и бял пипер, поставят се в предварително приготвената марината за около 6 часа. Маринованите гърди се изпичат на плоча или в тефлонов тиган за по 5 минути от всяка страна.
В тенджера се слага медът леко се нагрява и се добавят сметаната, боровинките, соевият сос. Всичко се заварява за 5 минути. Преди поднасяне, готовите пържоли се поливат с този сос и се панират с бадемите (крокана). Поднесете с гарнитура от аспержи или броколи.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!