Печено пилешко месо с чесън
Необходими продукти:
пилешко месо - 600 г
чесън - 3 скилидки
соев сос - 1 с. л.
масло - 50 г разтопено
червен пипер - 1 ч. л.
къри - 1 к. л.
сол
черен пипер
риган - 1 ч. л.
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на порции и се сварява за кратко. Чесънът се почиства и пресова. Смесваме в купа разтопеното масло, соев сос, чесън, къри, риган.
Разбърква се на паста. Изважда се месото, поръсваме с малко сол и черен пипер, нарежда се в тава за печене. С четка се намазват всички парчета пилешко месо.
Сипваме в тавата 1 к. ч. бульон от свареното пиле. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути, като от време на време се залива със соса.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!