Пикантно бон филе
Необходими продукти:
свинско бон филе - 1 кг
бекон - 50 г пушени гърди
масло - около 150 г
вино - 1 ч.ч.
чесън
сол
черен пипер
дафинов лист
бахар
Начин на приготвяне:
Почистете свинското месо от кожички и ципи, след което го шпиковайте с с парченца нарязан бекон и скилидки чесън.
Натъркайте го добре със сол, червен пипер, счукани черен пипер, дафинов лист и бахар.
Загрейте 150-200 г масло в тава и запечете филето от всички страни вътре - през това време го обливайте и с малко вода, за да не загори.
Долейте виното и след като сосът поври известно време, извадете филето.
Нарежете го на филийки, след като изстине. Поднесете го залято със соса.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!