Пиле по римски
Необходими продукти :
пиле - 1 бр.
масло - 40 г
зехтин - 3 с.л.
шунка - 60 г
лук - 1 глава
бяло вино - 4 с.л.
домати - 3 бр.
чушки - 2 бр.
брашно - 2 с.л.
розмарин - 1 стрък
черен пипер на вкус
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме измитото пиле на порции, овкусяваме със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Пържим в тиган със сгорещена смес от масло и зехтин.
Изваждаме парчетата пиле и в същата мазнина запържваме лука, който сме нарязали на ситно, до златисто. Нарязваме шунката на ивички и я добавяме в тигана.
Сипваме виното, розмарина и връщаме пилето. Варим докато виното се изпари и прибавяме доматите, които предварително сме попарили, обелили и нарязали на кубчета.
Слагаме капак и готвим около 30 минути. Изчистваме и нарязваме на големи парчета зелените чушки и ги запържваме в мазнина. Прибавяме ги към пилето и задушаваме до омекване.
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!