Пилешки бутчета по гръцки
Необходими продукти:
пилешки бутчета - 2 бр.
картофи - 700 - 800 г бейби
чушки - 3 бр. червени
лук - 1 глава кромид
чесън - 3 - 4 скилидки
домати - 2 бр.
маслини - 80 - 100 г черни
сирене - 100 г фета или друго меко сирене
червен пипер - 1ч.л
чубрица
риган
черен пипер
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете за 5 минути в подсолена вода. Сложете бутчетата в купа, към тях прибавете нарязаните на лентички чушки, лук - на полумесеци, и чесъна - на едро.
Добавете и полусварените картофи, поръсете с подправките и малко зехтин. Разбъркайте добре. В намаслена тава наредете бутчетата и зеленчуците. Поръсете със зехтин, завийте с фолио и печете на 200 градуса до готовност.
Извадете тавичката от фурната, махнете фолиото, наредете резени домати и маслини. Върнете обратно във фурната за още 10-15 минути, за да се допече.
Извадете и поръсете със сиренето.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!