Пилешки бутчета по гръцки

12.01.2016 / 11:28 0

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 2 бр.

картофи - 700 - 800 г бейби

чушки - 3 бр. червени

лук - 1 глава кромид

чесън - 3 - 4 скилидки

домати - 2 бр.

маслини - 80 - 100 г черни

сирене - 100 г фета или друго меко сирене

червен пипер - 1ч.л

чубрица

риган

черен пипер

сол - на вкус

Начин на приготвяне: 

Обелете картофите и ги сварете за 5 минути в подсолена вода. Сложете бутчетата в купа, към тях прибавете нарязаните на лентички чушки, лук - на полумесеци, и чесъна - на едро.

Добавете и полусварените картофи, поръсете с подправките и малко зехтин. Разбъркайте добре. В намаслена тава наредете бутчетата и зеленчуците. Поръсете със зехтин, завийте с фолио и печете на 200 градуса до готовност.

Извадете тавичката от фурната, махнете фолиото, наредете резени домати и маслини. Върнете обратно във фурната за още 10-15 минути, за да се допече.

Извадете и поръсете със сиренето.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама