Питки с пълнени чушки

21.10.2015 / 11:28 0

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За тестото

мая

вода - 500 мл (може и повече)

брашно - около килограм (може да поеме и повече)

сол - 1 с.л.

захар - 1 с.л.олио

За плънката:

чушки - 10 - 12 бр. пиперки

сирене - 200 г

доматено пюре - 3 - 4 с.л (става и лютеница)

маслини - 10 - 15 бр.

брашно - 3 - 4 с.л (за овалване)

яйца - 1 бр. (за намазване)

кашкавал - по желание (за поръсване)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря в 50 мл хладка вода заедно със солта, захарта и 1 с.л. олио и е добре да се остави 10 - 15 мин. да почине. След това се добавя брашното и водата и се замесва не много твърдо тесто. Оставя се да престои на топло (аз се отплеснах и моето стоя около 2 часа и се получи по хубаво тесто). 

Плънката се приготвя като чушките се изпекат, почистват се и се белят. Разрязат се по дължина само едната страна и вътре се слага смес от сиренето, доматеното пюре и нарязаните маслини. Завива се и се овалва в брашно за да не изпада плънката.

Втасалото тесто се разделя на 2 топки и се разточва около 1 см кора в правоъгълна форма. Всяка кора се разделя на 6 правоъгълника и в тях се слага по 1 пълнена чушка. Завиват се добре, като се затваря от всякъде и се слагат в намазнена и набрашнена тавичка с разтояние между тях (аз ги пекох на 2 пъти). 

Отгоре се намазват с яйце и по желание се поръсват с настърган кашкавал (аз поръсвам с кашкавал 10-15 мин. преди да е готово, за да може да се изпече хубаво тестото, а какшкавалът да не се препича много - това е въпрос на вкус). 

Пече се в загрята на 200 градуса фурна (за предпочитане е скарата да е по-ниско) за около 30 мин. или до готовност.

Източник - gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама