Питки с пълнени чушки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За тестото
мая
вода - 500 мл (може и повече)
брашно - около килограм (може да поеме и повече)
сол - 1 с.л.
захар - 1 с.л.олио
За плънката:
чушки - 10 - 12 бр. пиперки
сирене - 200 г
доматено пюре - 3 - 4 с.л (става и лютеница)
маслини - 10 - 15 бр.
брашно - 3 - 4 с.л (за овалване)
яйца - 1 бр. (за намазване)
кашкавал - по желание (за поръсване)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Маята се разтваря в 50 мл хладка вода заедно със солта, захарта и 1 с.л. олио и е добре да се остави 10 - 15 мин. да почине. След това се добавя брашното и водата и се замесва не много твърдо тесто. Оставя се да престои на топло (аз се отплеснах и моето стоя около 2 часа и се получи по хубаво тесто).
Плънката се приготвя като чушките се изпекат, почистват се и се белят. Разрязат се по дължина само едната страна и вътре се слага смес от сиренето, доматеното пюре и нарязаните маслини. Завива се и се овалва в брашно за да не изпада плънката.
Втасалото тесто се разделя на 2 топки и се разточва около 1 см кора в правоъгълна форма. Всяка кора се разделя на 6 правоъгълника и в тях се слага по 1 пълнена чушка. Завиват се добре, като се затваря от всякъде и се слагат в намазнена и набрашнена тавичка с разтояние между тях (аз ги пекох на 2 пъти).
Отгоре се намазват с яйце и по желание се поръсват с настърган кашкавал (аз поръсвам с кашкавал 10-15 мин. преди да е готово, за да може да се изпече хубаво тестото, а какшкавалът да не се препича много - това е въпрос на вкус).
Пече се в загрята на 200 градуса фурна (за предпочитане е скарата да е по-ниско) за около 30 мин. или до готовност.
Източник - gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

