Пренесете се в Испания с традиционната за нея: Паеля
Необходими продукти
пилешко месо - варено 250 гр.
ориз - дългозърнест 250 гр.
бульон - пилешки 600 гр.
скариди - 100 гр.
шунка - 100 гр.
кренвирши - 2 бр.
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
чушки - 1 бр. червени
олио - 3 с. л.
грах - замразен 100 гр.
домати - 2 бр.
сол
черен пипер
куркума
чушки - зелени
Приготвяне на Паеля
Пилето и кремвирша нарежете на по - едри парчета, шунката — на кубчета.
Доматите попарете и обелете, нарежете на парчета.
Запържете нарязания лук, смачкания чесън и нарязаната червена чушка до омекване. Сипете ориза и запържете, докато стане прозрачен.
Добавете щипка куркума, бульон, сол и черен пипер, захлупете с капак и варете на слаб огън 15 минути.
Добавете останалите продукти и варете, под капак, още 5–10 минути, докато поеме цялата течност.
Поръсете с 1 с. л. ситно нарязан магданоз, украсете с нарязана на колелца зелена чушка и сервирайте.
За да приготвите по - екзотична паеля може да добавите освен пиле, заешко, бяла риба, а също миди и калмари.
Приятен апетит!
gotvach.bg