Пренесете се в Испания с традиционната за нея: Паеля

07.10.2015 / 11:18 0

Необходими продукти

пилешко месо - варено 250 гр.
ориз - дългозърнест 250 гр.
бульон - пилешки 600 гр.
скариди - 100 гр.
шунка - 100 гр.
кренвирши - 2 бр.
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
чушки - 1 бр. червени
олио - 3 с. л.
грах - замразен 100 гр.
домати - 2 бр.
сол
черен пипер
куркума
чушки - зелени

Приготвяне на Паеля

Пилето и кремвирша нарежете на по - едри парчета, шунката — на кубчета. 
Доматите попарете и обелете, нарежете на парчета. 

Запържете нарязания лук, смачкания чесън и нарязаната червена чушка до омекване. Сипете ориза и запържете, докато стане прозрачен. 

Добавете щипка куркума, бульон, сол и черен пипер, захлупете с капак и варете на слаб огън 15 минути. 

Добавете останалите продукти и варете, под капак, още 5–10 минути, докато поеме цялата течност. 

Поръсете с 1 с. л. ситно нарязан магданоз, украсете с нарязана на колелца зелена чушка и сервирайте. 

За да приготвите по - екзотична паеля може да добавите освен пиле, заешко, бяла риба, а също миди и калмари. 

Приятен апетит!

gotvach.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама