Рецепта на деня: Боб с наденица в гювеч

13.03.2014 / 11:48 2


Необходими Продукти

боб - 500 г
наденица - 300 г
чушки - 2 - 3 бр.
лук - 1 глава
моркови - 2 - 3 бр.

домати - 400 г консерва
чубрица
сол
магданоз
олио

Приготвяне на Боб с наденица в гювеч

Накисва се боба поне час-два предварително (може и от предната вечер). Сварява се, като 3 пъти се сменя водата на всеки 15-20 мин. 

Нарязва се наденицата и се запържва за 5 минути с малко мазнина. Нарязват се чушката, морковите и лука на кубчета. 

После се подреждат в гювеча ред боб, ред от останалите продукти (наденица, лук, чушки, моркови, домати, подправки), ред боб, ред продукти и така докато се напълни гювеча. 

Добавя се олиото (2-3 супени лъжици) и вода до половината. Слагате в студена фурна на 180 градуса поне за 1:30 ч.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама