Рецепта на деня: Боб с наденица в гювеч
13.03.2014 / 11:48 2
Необходими Продукти
боб - 500 г
наденица - 300 г
чушки - 2 - 3 бр.
лук - 1 глава
моркови - 2 - 3 бр.
домати - 400 г консерва
чубрица
сол
магданоз
олио
Приготвяне на Боб с наденица в гювеч
Накисва се боба поне час-два предварително (може и от предната вечер). Сварява се, като 3 пъти се сменя водата на всеки 15-20 мин.
Нарязва се наденицата и се запържва за 5 минути с малко мазнина. Нарязват се чушката, морковите и лука на кубчета.
После се подреждат в гювеча ред боб, ред от останалите продукти (наденица, лук, чушки, моркови, домати, подправки), ред боб, ред продукти и така докато се напълни гювеча.
Добавя се олиото (2-3 супени лъжици) и вода до половината. Слагате в студена фурна на 180 градуса поне за 1:30 ч.

