Рецепта на деня: Булгур с наденица

22.05.2015 / 11:34 0

Receptite.com

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 ч.ч. булгур
1 кубче бульон с вкус по желание
600-700 г пушена наденица
2 бр. стебла от целина
2 бр. моркови
1 глава лук
400 г гъби
2 бр. малки или 1 бр. голяма ябълка
мащерка, сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Булгура се сварява в 2 и 1/2 - 3 ч.ч. вода с разтвореното кубче бульон. Наденицата се изпържва и се изважда от тигана. Към отделената мазнина се се прибавят нарязаните целина, моркови, лук и гъби. Малко преди да са готови зеленчуците се добавят и нарязаните ябълки. Добавя се мащерка (1 ч.л. или на вкус). Булгура, наденицата и зеленчуците се смесват и се овкусяват с още мащерка, сол и черен пипер, ако има нужда. 

* Оригинално, това беше (доста видоизменена) плънка за печена жълъдова тиква. Плънката стана много вкусна, но в комбинация с тиквата не се получи добре.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама