Рецепта на деня: Чушки, пълнени с кайма и ориз

25.03.2014 / 11:58 0


Необходими Продукти

чушки - 4 - 5 бр. едри (зелени, червени)
сол
олио
брашно - за овалване
ЗА ПЛЪНКАТА
кайма - 500 г
лук - 1 глава (стар)
ориз - 100 - 150 г
моркови - 1 - 2 бр.
чесън - 1 - 2 скилидки

чубрица - 1 ч.л.
червен пипер
черен пипер
сол
олио
ЗА ЗАЛИВКАТА
кисело мляко - 3 - 4 с.л
яйца - 2 - 3 бр.
брашно - 1 с.л.
сол - на вкус

Приготвяне на Чушки, пълнени с кайма и ориз

Приготвяме плънката. Нарязваме на дребно зеленчуците и ги запържваме за кратко в малкомазнина, към тях прибавяме и ориза, който също запържваме до прозрачност. Добавяме 1 ч.ч топла вода или бульон, оставяме да покъкри, докато оризът се подуе. Оттегляме от котлона и поръсваме с червен пипер и малко сол. 

Дойде ред и на каймата. Запържваме я отделно в мазнина с чесъна, докато стане на трохи (можете да добавите и 1 домат, нарязан на много дребни кубчета), наливаме 50 мл гореща вода, добавяме сол, черен пипер и оставяме на котлона, докато се поеме течността. В края добавяме чубрицата и сваляме от котлона. 

Оризът и каймата се смесват, след като вече са готови. 
Почистваме чушките, осоляваме ги отвътре, като запазваме капачетата им. Пълним чушките с приготвената плънка, като потапяме отворите в брашното, слагаме капачетата (можете да си направите и капаче от кръгчета домат, в случай че по някаква причина вашите не са се получили).

Ако капачетата са от доматите, след като затворите чушката, отново потопете в брашното. Поливаме обилно с олио, посоляваме. Наливаме вода на дъното на тавата и ги слагаме за печене в предварително загрята на 180 градуса за около 40-45 мин.

Застройката се приготвя по следния начин: Смесваме киселото мляко заедно с брашното, след като се получи еднородна смес прибавяме 1 по 1 яйцата и осоляваме. Разбиваме с помощта на тел или вилица и прехвърляме сместа в тенджерка. Загряваме на бавен огън с малко вода, като следим течността да не кипне. Когато соса се сгъсти, махаме от котлона. По желание можете да накълцате на дребно пресен магданоз и копър. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама