Рецепта на деня: Елда с кайма, зеленчуци и гъби

26.03.2015 / 11:46 0

Необходими продукти:

400 грама кайма

1 чаена чаша елда

150 грама пресни гъби

1 - 2 сочни домата (или 1 супена лъжица доматено пюре)

2 сладки чушки

1 морков

1 глава лук

2 чаени чаши бульон или вода

1 супена лъжица заквасена сметана

сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Изсипете елдата в сух тиган и изсушете на котлона за няколко минути. Запържете каймата в малко мазнина, намачквайки, за да не се образуват бучки. Към нея прибавете нарязания на ситно лук, минута по-късно нарязаните на пластинки гъби и пържете до изпаряване на течността. Тогава добавете настърганите морков и домати (без ципите), сложете подправките и чушките, нарязани на кубчета. Нека всичко се задушава за около 3 - 4 минути и добавете елдата. Налейте бульона, следва сметаната, сол на вкус и оставете да заври. Когато това стане, затворете съда с капак, намалете котлона и нека ястието се приготвя в продължение на 30 минути, пише framar.bg .

Разбъркайте, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.

Добър апетит!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама