Рецепта на деня: Елда с кайма, зеленчуци и гъби
Необходими продукти:
400 грама кайма
1 чаена чаша елда
150 грама пресни гъби
1 - 2 сочни домата (или 1 супена лъжица доматено пюре)
2 сладки чушки
1 морков
1 глава лук
2 чаени чаши бульон или вода
1 супена лъжица заквасена сметана
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете елдата в сух тиган и изсушете на котлона за няколко минути. Запържете каймата в малко мазнина, намачквайки, за да не се образуват бучки. Към нея прибавете нарязания на ситно лук, минута по-късно нарязаните на пластинки гъби и пържете до изпаряване на течността. Тогава добавете настърганите морков и домати (без ципите), сложете подправките и чушките, нарязани на кубчета. Нека всичко се задушава за около 3 - 4 минути и добавете елдата. Налейте бульона, следва сметаната, сол на вкус и оставете да заври. Когато това стане, затворете съда с капак, намалете котлона и нека ястието се приготвя в продължение на 30 минути, пише framar.bg .
Разбъркайте, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!