Рецепта на деня: Фетучини карбонара с бекон
17.03.2014 / 14:33 0
Необходими Продукти
фетучини - 1 опаковка
бекон - 250 г
зехтин - 2 с.л.
чесън - 2 скилидки, на едро нарязани
яйца - 4 бр.
Пекорино - 120 г
Пармезан - 120 г
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
Приготвяне на Фетучини карбонара с бекон
Чесънът се запържва около 1-2 мин. Прибавя се беконът, изцежда се върху кухненска хартия. Яйцата се разбиват с двата вида сирене, като се отделя малко от пармезана за поръсване.
Овкусява се със солта и черният пипер. Фетучините се варят според указанията на опаковката. Отцеждат се и се прехвърлят в дълбок тиган. Яйцата се разбиват с двата вида сирене.
Добавя се солта и черният пипер. Яйчената смес се прехвърля към пастата заедно с чесъна, бекона за около 3 мин. Порциите се поръсват със сиренената.

