Рецепта на деня: Курбан-чорба от овнешко месо

28.10.2014 / 12:42 0

Receptite.com

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г овнешко месо
250 г овнешки дроб
5 с.л. (50 мл) растително масло
1 връзка пресен кромид лук
1 глава (50 г) стар кромид лук
2 бр. (100 г) червени домати
1 с.л. (10 г) брашно
3 с.л. (60 г) ориз
1 бр. яйце
4-5 бр. лютиви чушки
магданоз
джоджен
черен пипер
оцет
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на малки късчета, залива се с 5-6 ч.ч. вода и се вари до полуомекване заедно със зеления лук и част от доматите, нарязани на дребно. Посолява се, след като кипне. В сгорещената мазнина се прибавят последователно и се задушават нарязаният на дребно стар лук, останалите домати и брашното. Заливат се с малко бульон от месото и се изсипват в чорбата. След това се прибавят оризът, предварително попареният и нарязан на кубчета дроб и лютивите чушки. Чорбата се доварява, застройва се с разбитото яйце, което трябва да се пресече, поръсва се с черен пипер и ситно нарязаните магданоз и джоджен, подкиселява се соцет и се поднася.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама