Рецепта на деня: Кюфтенца от патладжан и сирена

07.05.2014 / 11:54 0

Необходими Продукти

патладжани - 1 бр.
зехтин - 2 с.л.
яйца - 1 бр.
магданоз - 4 с.л.
чесън - 2 скилидки
галета - 130 г
пармезан - 90 г
сирене - 90 г фета
брашно - 45 мл

олио - за пържене
сол
черен пипер
ЗА СЕРВИРАНЕ
кисело мляко
чушки - 2 бр. червени
кимион
лимони - 1 бр. на резенчета

Приготвяне на Кюфтенца от патладжан и сирена

Предварително загрявате фурната на 190 градуса. Намажете нарязания на колелца патладжан със зехтин и го подредете върху хартия за печене. Сложете ги във фурната за 20 минути, докато станат златисти и крехки. 

Накълцайте изпечения патладжан и го разбъркайте заедно с яйцето, магданоза, чесъна, галетата и сирената. Прибавете сол и пипер на вкус и оставете сместа да почине 20 минути. Ако изглежда водниста, добавете още галета. 

От получената смес оформете 8 топчици и ги сплескайте леко. В чиния сложете брашното и го подправете със сол и пипер. 

След това в него оваляйте кюфтенцата и изтръскайте излишното брашно. Запържете ги в малкомазнина за около минута от всяка страна, докато станат златисто-кафяви. 

Когато са готови ги изваждайте върху кухненска хартия и поднесете с йогурта и лимон.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама