Рецепта на деня: Кюфтета по чирпански

22.01.2014 / 13:44 1

500 г смляно месо
 2 глави (100 г) кромид лук
1 кг картофи
 3-4 бр. (200 г) домати
 1 връзка магданоз
1 ч.л. (5 г) червен пипер
 1 с.л. (10 г) брашно
 1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама