Рецепта на деня: Мъфини с кори за баница,праз лук и извара (сирене)
Необходими продукти
Продукти за 12 бр.
200 – 250 г кори за баница (половин пакет)
250 г извара (150 сирене)
1 ч. л. сол (ако изварата е безсолна)
150 – 200 г кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер (5 г)
2 - 3 бр. яйца
1 – 2 стръка праз лук
50 – 60 мл. олио
Начин на приготвяне
Корите, както са навити на руло, се нарязват с остър нож на ивици широки около 1 см. Получените охлюви се разлистват хубаво, за да няма слепени ленти. Празият лук се почиства, измива и нарязва на ситно. Използва се целия стрък, не само бялата част.
Разбиват се леко яйцата, добавят се изварата, солта, олиото, киселото мляко, бакпулвера, празия лук и накрая лентите от корите за баница. Сместа се разбърква, за да може да се намокрят всички ивици от корите.
Формите за мъфини се намазняват и се пълнят до горе със сместа. Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса. Изпечените банички се оставят във формите за десетина минути, след което се изваждат.
www.receptite.com