Рецепта на деня: Неаполитански минипици

31.01.2014 / 13:25 0

Необходими Продукти

ТЕСТО ЗА ПИЦА
мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
сол - ½ ч.л.
 

зехтин - 1 ч.ч. (250 мл)
доматен сос - 1 2/3 ч.ч. (400 г)
пармезан - 1 ч.ч. (125 г)
босилек - 2 с.л., на ситно
риган - 1 ч.л., сушен

Приготвяне на Неаполитански минипици

За Тестото: Маята и половината от топлата вода се разбъркват, докато маята се разтвори. Оставя се да втасва встрани около 15 мин, или докато заприлича на крем и стане готова. Пресятото брашно и сол се слагат в купа, където се прави кладенче в средата и се излива кашицата от мая, останалата вода и всички други съставки от рецептата. 

Бърка се с дървена лъжица, докато цялото брашно бъде поето. Поръсва се работният плот с брашно и се меси в продължение на 8-10 мин. Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти. 

Тестото трябва да е гладко и еластично, а под повърхността му трябва да се виждат въздушни мехурчета и да си възвръща формата, ако се притисне с длан. Омесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти.

Когато стане тестото, се разделя на 12 парчета и се разделя на топки, които се разточват на кръгове от 5 мм. Зехтинът се загрява на висока температура, където се пържат тестените кръгове. Изцеждат се върху хартиени кърпи. Правят се странични прорези и се пълнят с доматения сос. Поръсват се с пармезана, босилека и ригана.

gotvach.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама