Рецепта на деня: Ориз по италиански на фурна

23.11.2014 / 11:42 2

recepti.gotvach.bg

Необходими Продукти

ориз - 200 г
домати - 250 г
гъби - 350 г
масло - 150 г
кашкавал - 100 г

целина - 50 г
лук - 50 г
моркови - 50 г
магданоз
сол

Приготвяне на Ориз по италиански на фурна

Целината, морковите и лукът се нарязват на ситно и за пържат в сгорещена мазнина до омекване. 

Добавете ориза и пържете, докато той стане прозрачен. 

Последователно прибавете нарязаните домати, предварително задушените гъби, магданоза и солта.

Сместа се залива с необходимото количество вода, изсипва се тава, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в умерено загрята фурна.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
заглавието трябва да бъде нещо като "домати с гъби и кашкавал" ,защото тези съставки са 700гр, срещу 200гр ориз ......и понеже съм гастроном и защото познавам италианската кухня ,мога да кажа ,че съм съгласен със стефи.....ако беше италианска рецепта ,там нямаше да има ориз ,а пакет спагети......забележете какво се получава : спагети , домати ,гъби ,масло и кашкавал........класика......а между впрочем ,не съм видял един италианец да яде ориз......а бе петел ,кой ви пробутва тези пишман рецепти ?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама