Рецепта на деня: Пълнено пиле с картофи и гъби

12.09.2015 / 15:55 0

Снимка Framar.bg

Необходими продукти:
1 цяло пиле
400 грама картофи
250 грама пресни печурки
1 глава лук
75 грама масло
1/2 връзка копър и магданоз
2 стръка зелен лук
сол и смлян черен пипер на вкус
подправки за пиле
За намазване:
2 супени лъжици заквасена сметана
2 супени лъжици майонеза
3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилето, гъбите избършете с влажна кърпа, обелете лука и картофите, пише Framar.bg.
Нарежете картофите на малки кубчета и ги запържете леко в половината от маслото. Сложете сол и черен пипер на вкус, извадете ги в чиния.

В същия тиган добавете останалото масло и задушете ситно нарязания лук.

Прибавете гъбите, нарязани на парчета, и пържете в продължение на 5 минути, като разбърквате.

Подправете със сол и черен пипер и изсипете при картофите. Прибавете ситно нарязаните зелени подправки и лук, разбъркайте и плънката за пилето е готова.

Смесете 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер с 1 чаена лъжица сол и 1 супена лъжица подправки за пиле. 
С тази ароматна комбинация натрийте пилето отвън и отвътре. След това напълнете с приготвената смес от гъби и картофи и зашийте отвора.
Сложете в тава и поставете във фурната при температура от 180 градуса.

Продължителността на печене зависи от големината на пилето: при тегло около 1 килограм - 1 час и 15 минути, за 2 килограма - съответно 2 часа и 30 минути.
През това време трябва да обърнете пилето веднъж и два пъти да го намажете със смес, направена от заквасената сметана, майонезата и намачкания чесън.

Поднесете ястието горещо.

Добър апетит!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама