Рецепта на деня: Паниран карфиол с бира
Добави в списъка за пазаруване1 малка глава карфиол
Добави в списъка за пазаруване2 бр. яйца
Добави в списъка за пазаруване1/2 ч.ч. бира
Добави в списъка за пазаруване2-3 с.л. брашно (може и повече)
Добави в списъка за пазаруване1/2 ч.л. сол
Добави в списъка за пазаруванеолио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо начупете карфиола на розички, след което го измийте. Изсипете карфиола в подсолена вряща вода и варете 5 минути, след което извадете карфиола от вода и го изцеждете добре.
Разбийте яйцата в по-дълбок съд, добавете бирата и малко по малко, при непрекъснато бъркане добавете брашното и солта. Разбърквайте сместа старателно, защото в противен случай ще се получат бучки. Сместа за паниране на карфиола трябва да е приблизително с гъстотата на смес за палачинки.
В дълбок тиган сипете повечко олио. След като олиото се сгорещи оваляйте розичките карфиол в кашата от брашно и бира и ги изпържете докато придобият златист цвят. Панирания карфиол поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
* Може да допълните и освежите вкуса на панирания карфиол, като приготвите сос от кисело мляко, няколко стръка пресен магданоз и по желание една скилидка чесън.