Рецепта на деня: Пиле по гръцки

15.09.2015 / 11:38 0

Източник: recepti.spisanie

Продукти за 5 порции:

пиле – 1,5 кг.

маслини – 500 г.

кромид лук – 200 г.

моркови – 100 г.

лимони – 2 броя

целина – 100 г.

зехтин – 150 мл.

брашно – 30 г.

магданоз – 1 връзка

дафинов лист – 1 брой

червен пипер – 1 ч.л.

черен пипер на зърна – 5-6 зърна

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пилето се измива и се нарязва на порции. За­лива се с 1,5 л. студена подсолена вода и се вари 60 минути. Образуваната пяна се изчиства и щом месото стане готово, се сваля от огъня. Зеленчу­ците се почистват и се нарязват на ситно. Задуша­ват се в сгорещения зехтин, а след 10 минути към тях се добавя и брашното. Запържва се 5 минути, овкусява се с червения пипер, разбърква се и се разрежда с бульона от пилето. Прибавят се сол на вкус, лимоновият сок и почистените от костил­ките маслини, разбърква се и слагат дафиновият лист и черният пипер. Вареното пиле се прибавя накрая и ястието се пече 30 минути във фурна, загрята на 200 градуса.

Сервира се, поръсено със ситно нарязания магданоз. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама