Рецепта на деня: Пица с чушки и сирене

07.03.2014 / 12:42 0


Необходими Продукти

ТЕСТО ЗА ПИЦА
мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
сол - ½ ч.л.
ПЛЪНКА
лук - 1 глава, на ситно

зехтин - 2 с.л.
чушки - 300 г, нарязани на лентички
сол - на вкус
сирене - 45 г, пармезан, на люспи
маслини - 1 ч.ч. (100 г), зелени
каперси - 1 с.л.

Приготвяне на Пица с чушки и сирене

След като се подготви тестото по стандартния начин, се оставя встрани да втасва. 

Лукът се запържва около 2-3 мин. Добавят се чушките и се държат на огъня около 15 мин. и се осолява. 

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Форма за печене на пица с диаметър 30 см се намазва с растително олио. 

Когато тестото е вече втасало, се омесва за 1 мин. и се разстила във формата. Разстилат се чушките и техния сос. 

Поръсва се с половината от сиренето, маслините и каперсите. Пече се около 20 мин. Преди сервиране се поръсва с останалото сирене.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама