Рецепта на деня: Салата от патладжани (кьопоолу)

17.08.2014 / 10:34 1

Патладжаните се изпичат и белят. Чушките също се изпичат, слагат се в плик и после също се белят, след което се почистват от семето и дръжките. 

Доматите се белят, разрязват се и леко се стискат, за да се отдели редкия доматен сок. Така подготвените зеленчуци се кълцат или смилат с машинка за месо. 

Получената смес се подправя с олиото, сол и чесън на вкус, както и ситно нарязан магданоз. Разбърква се много добре и по желание при сервиране се украсява с маслини.

http://recepti.gotvach.bg/


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама