Рецепта на деня: Треска със сос ромеско

14.12.2013 / 11:57 0

Ромеско е каталонски сос, който е полезен, вкусен и се съчетава отлично с бяла риба. Продукти: 4 филета от треска с кожата 3 супени лъжици зехтин 100 гр. бланширани бадеми 3-4 скилидки чесън (тънко нарязани) 1 глава лук (нарязан на ситно) 1 щипка едър лют червен пипер 4 розови домата (обелени и нарязани) Дафинов лист Морска сол Черен пипер 85 гр. бял хляб 2 супени лъжици накълцан магданоз 3-4 супени лъжици вода 3 супени лъжици шери-оцет Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 180 градуса. Затоплете в голям тиган зехтин, добавете бадемите и чесъна и ги запържете до лек златист цвят. Прехвърлете ги с решетъчна лъжица върху хартиена салфетка, за да се отече мазнината.

В същия тиган изсипете лука и го запържете пак до златисто. Добавете лютия пипер, доматите и дафиновия лист. Разбъркайте всичко добре, подправете със сол и пипер и оставете сместа да къкри на слаб огън 10 минути, докато не омекнат доматите. Изсипете в блендера бадемите, чесъна и магданоза, добавете 1 супена лъжица вода и смелете всичко на грубо пюре, като предварително сипете вътре и доматената смес, пише woman.hotnews.bg . Добавете още 2-3 супени лъжици вода и оцет, при желание можете да сложите допълнително подправки. Подредете филетата треска в тава, полейте ги със соса, завийте ги леко с фолио и ги печете на фурна 15-20 минути (в зависимост от дебелината на филето). Сервирайте ястието в същата тава, поръсено с пресен магданоз.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама