Рецепта на деня
Бананов крамбъл
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 2 мин.
Порции: 35
Продукти:
70 г (1/2 ч. ч.) брашно тип 500
щипка сол
1 и 1/2 с. л. пудра захар
1 и 1/2 с. л. кафява захар
щипка мляна канела
28 г (1/4 ч. ч.) овесени ядки
2 банана
50 г студено краве масло, нарязано на малки кубчета
Приготвяне:
• Фурната загрява на 180 С.
• Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета.
• Разпределят се в 2 леко намаслени, огнеупорни шоли с обем 250 мл.
• В малка купа се смесват брашното, солта, пудрата и кафявата захар, овесените ядки.
• Всичко се разбърква и се добавя кравето масло.
• С пръсти се стрива до трохообразна смес.
• Получените маслени трохи се разпределят равномерно върху бананите.
• Банановият крамбъл се пече 30 минути или до златист цвят.
• Поднася се с разбита сметана или топъл ванилов сладолед.
gotvetesmen.com

