Рецепта за деня: Пиле със сос, за вегетарианците – картофи, варени с мляко
Нарежете на парчета 1 младо пиле. Пуснете месото в тенджера с 2 лъжици сгорещена мазнина, запържете го и го извадете. В същата мазнина запържете 2 ситно нарязани глави лук и добавете 1 лъжица доматено пюре, 1 лъжица оцет и 2 лъжици вино. Разредете соса с 1 чаша бульон (кубче), посолете го и го подправете с черен пипер. Върнете в соса изпърженото месо, захлупете го и го оставете да се задушава на слаб огън 1и1/2час. Извадете го в предварително затоплена чиния и го залейте с прецедения сос. Върху всяко парче месо сложете по 1 кръгче от лимон и го поръсете със ситно нарязан магданоз.
Вегетарианска рецепта - Картофи, варени с мляко
Изчистете 3/4 кг дребни картофи и ги сварете с 2 чаши подсолено прясно мляко. След като ги свалите от огъня, застройте ги с 2 яйца, разбити с лимонов сок или винена киселина. Поръсете ястието с черен пипер или ситно нарязан магданоз и го полейте с масло, запържено леко с малко червен пипер.