Рецептата на деня ще зарадва цялото ви семейство! Карамелено шоколадови блокчета, които се топят в устата

28.08.2015 / 14:00 0

Необходими продукти:
100 грама шоколад
50 грама мед
75 грама масло
50 грама сметана с 20% масленост
100 грама шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете захарта, маслото, сметаната и меда (желателно в тенджера с дебело дъно). Сложете на бавен огън и непрекъснато бъркайте. Сместа ще заври и ще се разпени, но не спирайте да бъркате, наблюдавайте как цветът ще се промени. През това време трябва и да разтопите шоколада на водна баня.
След известно време ще забележите, че от светложълт, той е станал кафяв, сместа започва да се сгъстява, а ароматът става карамелен. Всичко това се случва в рамките на около 20 минути.
Следва да добавите разтопения шоколад. Разбъркайте добре и оставете на котлона за още около 5 минути. Консистенцията трябва да се сгъсти още малко.
Идва ред на оформянето на блокчетата. За целта може да използвате формички за лед, които да напълните със сместа или да я изсипете в голям съд и тогава да разделите блокчетата. Ако изберете втория вариант, подходящо е да ползвате силиконов съд с диаметър около 28 см - получават се блокчета с дебелина 5-7 см.
Ако не разполагате с такъв, обикновена тава, застлана с хартия за печене, ще свърши работа.
След като сте изсипали сместа в избрания от вас съд, оставете на стайна температура да изстине малко и сложете в хладилника за 2 часа. После може да разрежете на парчета по ваш избор.
Съвет: Не пестете пари за качествен шоколад, защото вкусът на десерта до голяма степен зависи от него.
Съхранявайте в хладилник до няколко дни след приготвянето.
Да ви е сладко!

"Фрамар"


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама