Шоколадова любов

06.01.2016 / 11:28 3

Необходими продукти:

брашно - 3/4 ч.ч.

захар - 1/4 ч.ч.

кафява захар - 1/4 ч.ч.

какао - 3 с.л. тъмно

сода бикарбонат - 1/2 к.л.

сол - 1 щипка

вода - 1/2 ч.ч.

оцет - 1/2 ч.л.

ванилия - 1/2 ч.л.

За глазурата:
масло - 1 с.л.

пудра захар - 2/3 ч.ч.

прясно мляко - 3 ч.л.

ванилия - 7 капки

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява с какаото, содата и солта и се смесва с двата вида захар. Прибавят се водата, оцетът, олиото и ванилията. Бърка се с миксер на средна скорост, докато продуктите се смесят добре. 

Изсипва се в квадратна тавичка, със страна 20 см, намазана с олио и поръсена с малко брашно. Фурната предварително се загрява до 180 градуса. Пече се 18-20 минути. Готовността се проверява с клечка за зъби. 

Изважда се, охлажда се 10 минути в тавичката и блатът се изважда върху решетка, за да изстине напълно. От този блат се изрязват 4 сърца. 

Смесете продуктите за глазурата и ги разбийте до получаването на гладка смес.

Две от тях се намазват с част от глазурата, покриват се с другите 2 сърца, които се намазват с останалата глазура. 

Украсяват се по желание с шоколадови пръчици, кокосови стърготини, плодове, бита сметана и др.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
evtinidrehi (преди 8 години)
Рейтинг: 2153 | Одобрение: 88
мм изглежда вкусно 
НИСКИ ЦЕНИ-ВИСОКО КАЧЕСТВО!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама