Сач с три вида месо

08.03.2016 / 11:28 0

Необходими продукти:

телешко месо - 200 г

пилешко месо - 200 г

свинско месо - 200 г

лук - 2 глави

моркови - 2 бр.

чушки - 1 прясна и 2 белени от буркан

кашкавал - за поръсване

сол

чубрица

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и към него се прибавят щипка сол и 1 с.л олио. Разбъркваме хубаво и слагаме в загретия глинен сач (сачът се слага на студен котлон, иначе ще се спука), често разбъркваме, за да не остане сурово месото.

Когато месото е полуготово, прибавяме и зеленчуците (зеленчуците също се почистват и нарязват на не много големи парчета), като белените чушки добавяме съвсем накрая. 

Щом зеленчуците омекнат, добавяме сол, колкото е необходимо, поръсваме с щипка ронена чубрица разбъркваме още 1-2 минути, след което махаме сача от котлона и поръсваме настърган кашкавал.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама