Сaрмички от месо с цитрусови плодове
Необходими продукти:
телешко месо - филе 600 гр.
сирене - краве 100 гр.
шунка - 100 гр.
портокалов сок - 50 мл.
бяло вино - 200 мл.
бульон - телешки 10 мл.
карамфил - зърна 2 бр.
хляб - 20 гр.
Начин на приготвяне:
Начукайте с дървено чукче филетата пържолки
Смелете наедро шунката и в купа я объркайте добре със сиренето, след което посолете (при нужда).
Разпределете сместа върху парчетата месо, завийте всяко едно на сармичка, като го забодете с клечка.
Загрейте маслото, запържете сармите и когато те получат златист цвят, залейте ги със сока от портокал, с виното и бульона. Прибавете зърната карамфил и варете на тих огън 10 минути.
Сервирайте сармите достатъчно топли, като всяка една поставете върху препечена филия хляб
Залейте ги със соса от варенето, от който сте отстранили карамфила
Поднесете с много магданоз и резенчета портокал.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

1
4
