Селска яхния от печурки

26.02.2016 / 11:28 0

Необходими продукти:

гъби - 1 кг (печурки)

лук - 5 гл.

масло - 125 г

брашно - 3 с.л.

червен пипер - 1 ч.л.

магданоз - на вкус

сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Изчистваме и нарязваме на дребни кубченца лукa. Измиваме гъбите и ги нарязваме на едро.

В тенджера слагаме маслото, прибавяме нарязаните зеленчуци и червения пипер и задушаваме с мазнината и малко вода. 

Посоляваме яхнията и я оставяме да ври на тих огън до омекване.

Размиваме брашното с малко вода и го прибавяме към ястието. 

Варим още 15-20 минути, сваляме от огъня и поръсваме с нарязания на дребно магданоз.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама