След като прочетете това, никога няма да изхвърлите семките от диня! Ето какво лекуват
По време на консумация на диня, много хора изхвърлят нейните семена. Тези пък, които не го правят, си помагат за храносмилането и за съжаление това е всичко, пише "За жената".
За да се възползвате от лечебните свойство на динените семена, е необходимо те да се смелят или опекат, за да можете да достигнете до драгоценното им съдържание. Те съдържат фибри, необходими за нормалната работа на храносмилателния тракт , помагат в случай на поява на чревни паразити, както и за лечение на болни от жълтеница, водени заболявания и възпаления в организма.
Семената от диня съдържат веществото цитрулин, което действа като антиоксидант, помага за лечение на кръвоносните съдове, при атеросклероза , при високо кръвно налягане и стенокардия. Американски учени в началото на 20 век, установили, че семената от диня са много полезни за лечение на бъбреците и пикочните пътища.
Според техните изследвания, използването на чая от пресни семена е чудесен диуретик и се препоръчва за отстраняване на камъчета и пясък от бъбреците и пикочните пътища. Те препоръчвали този чай: Вземат се 4 супени лъжици пресни семена от диня, счукват се, или се смилат в кафемелачка. Варят се 15 минути в 2 литра вода.
Това количество се разпределя и се пие в продължение на два дни, а третия ден се прави почивка. Този процес се прави няколко седмици по същия ред. Два дни се пие, третия ден почивка.