Солени рогчета със сирене

14.03.2016 / 11:28 0

Необходими продукти:

За тестото:
яйца - 1 бр.

вода - 1 ч.ч.

кисело мляко - 1/2 ч.ч.

мас - 1 /2 ч.ч. топена

мая - 1/3 кубче прясна

сол - 2 к.л.

захар - 1 щипка

брашно

За плънката:

сирене - натрошено

яйца - 1 бр. за намазване

Начин на приготвяне:

Замесваме от вечерта тестото, като към разбитото яйце прибавяме хладка вода, кисело мляко, разтопена и охладена мас, мая, сол и захар. 

Разбиваме до получаване на хомогенна смес и прибавяме брашно, колкото поеме, за еластично тесто. Поръсваме тестото с брашно и слагаме в полиетиленов плик - по-голям. Завързваме и оставяме цяла нощ в хладилника. На сутринта тестото е втасало. 

Леко премесваме и оставяме за 15 минути на стайна температура намазано с олио. От готовото тесто правим топчета и всяко разстиламе на кръгче, слагаме от натрошеното сирене и навиваме на рогче. Подреждаме в тава върху хартия за печене. 

Намазваме отгоре рогчетата с разбито яйце. Слагаме във фурна на 180 градуса и изпичаме до приятно златисто.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама