Суджук с боб в гювече
Необходими продукти:
белен боб - 400 гр сварен
моркови - 1 бр.
червени чушки - 1 бр
праз - 1 стрък
лук - 1 бр.
доматено пюре - 100 мл.
сланина - пушена, 4 тънки филийки
суджук - 1 подкова
олио - 2 с.л.
джоджен - 2 щипки
черен пипер - 2 щипки
сол - 2 щипки
зеленчуков бульон - 1/2 кубче
червен пипер - 2 щипки
риган - 1 щипка
Начин на приготвяне:
Моркова и двата вида лук почистваме, измиваме и нарязваме на дребно. Слагаме в тиган с малко олио и задушаваме.
Червената чушка нарязаваме на дълго, като преди това сме отстранили семето. Добавяме и нея към зеленчуците.
Нарязваме под ъгъл суджука и го добавяме в тигана, за да го запечатаме.
След като омекнат зеленчуците, слагаме и доматеното пюре за 3-5 мин. Сваляме от котлона и добавяме сварения фасул и подправките. Разбъркваме всичко добре.
На дъното на гювечетата слагаме по 2 филийки пушена сланина и разпределяме фасулената смес от горе. Подреждаме суджука ветрилообразно.
Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час.
Поднасяме гювечето топло с люта чушка или маринован чесън.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!