Суджук с боб в гювече

01.03.2016 / 11:28 0

Необходими продукти:

белен боб - 400 гр сварен

моркови - 1 бр.

червени чушки - 1 бр

праз - 1 стрък

лук - 1 бр.

доматено пюре - 100 мл.

сланина - пушена, 4 тънки филийки

суджук - 1 подкова

олио - 2 с.л.

джоджен - 2 щипки

черен пипер - 2 щипки

сол - 2 щипки

зеленчуков бульон - 1/2 кубче

червен пипер - 2 щипки

риган - 1 щипка

Начин на приготвяне:

Моркова и двата вида лук почистваме, измиваме и нарязваме на дребно. Слагаме в тиган с малко олио и задушаваме.

Червената чушка нарязаваме на дълго, като преди това сме отстранили семето. Добавяме и нея към зеленчуците.

Нарязваме под ъгъл суджука и го добавяме в тигана, за да го запечатаме. 

След като омекнат зеленчуците, слагаме и доматеното пюре за 3-5 мин. Сваляме от котлона и добавяме сварения фасул и подправките. Разбъркваме всичко добре.

На дъното на гювечетата слагаме по 2 филийки пушена сланина и разпределяме фасулената смес от горе. Подреждаме суджука ветрилообразно.

Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час.

Поднасяме гювечето топло с люта чушка или маринован чесън.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама