Цялата истина за прясното мляко! Ако го консумирате прекалено много, по-добре не я четете
По-голямата част от млякото в днешно време се добива от животни, които са стимулирани да произвеждат мляко с помощта на хормони.
Животните се хранят с търговска цел, с храни, които могат да включват сено, зърно, картон, дървени стърготини, те постоянно се инжектират и с антибиотици, пише zajenata.bg.
В добавка консумацията на мляко влошав астмата и дихателните нарушения.
С помощта на генното инженерство при млечните крави, се увеличава производството на мляко от 15 до 25 процента. Това е хубаво за земеделските производители, но лошо за животните, които са по-податливи на инфекции. Тези инфекции се лекуват с големи количества антибиотици, които след това се отделят в млякото.
Млякото е естествено стерилно, след като излиза от тялото на млекодайното животно, но веднага след като то влиза в контакт с въздуха, бактериите започват да растат бързо в него.
Пастьоризирането е процес, който убива бактериите, присъстващи до този момент в млякото, обаче това което повечето от нас забравят, е, че всички тези мъртви бактерии все още плуват в млякото, пише zajenata.bg.
Нови живи бактерии продължават да се разпространяват малко след това в него. Пастьоризацията също би могла да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото.
Хомогенизация разкъсва глобулите млечна мазнина, така че мазнините смесва в целия този процес и се свързват с втвърдяването на артериите. Добавянето на витамини А и D би могло да предизвика проблеми, свързани с хипервитаминоза, това е добре известно, че тези два мастноразтворими витамини причиняват токсични реакции, след като се използва в по-големи количества.
В реалност, витамин D насърчава калцификацията и поет с млякото може да причини сериозно увреждане на бъбреците. Има стотици научни статии, които показват вредните ефекти на добавен витамин D, сред тези ефекти са камъни в бъбреците и пикочните камъни, хиперхолестеролемия, както и увреждане на очите.
Идиопатична хиперкалциемия се появи през 1950 година, след като мляко започна да се обогатява с ергостерол, това води до изключително високи нива на калций в кръвта, често придружени от повишени нива на холестерол в кръвта.
Последствията от това, могат да бъдат тежка умствена изостаналост, поради ненормално развитие на костите на главата и лицето; необратимо увреждане на сърцето и кръвоносната система, заради отлагане на костна материя в тези тъкани и генерализирана атеросклероза на ранна детска възраст, което може да доведе до лека или тежка умствена изостаналост. Има доказателства, че това състояние би могло да се развива в утробата, тъй като майката получава повече добавки с D2.
Алергиите към мляко и млечните продукти са извънредно често срещани и в резултат на това ние страдаме от умора или поведенчески проблеми, пише gotvach.bg.
Виновникът не са мазнините, нито протеините, а толкоз ниското съдържание на мазнини в обезмаслените продукти. В действителност, по-високо съдържание на млечни мазнини в диетата могат да бъдат полезни за деца с неврологични проблеми (диета с 80% от тези мазнини е полезна за деца, с гърчове).
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!