Тамале пай с боб и царевица

30.11.2015 / 11:28 0

Необходими продукти :

царевица - зърната от 2 бр.

риган - 1 с.л.

боб - 425 г от консерва

доматено пюре - 1 с.л.

домати - 450 г

кимион - 2 ч.л.

люти чушки - 2 бр.

чушки - 1 бр.

чесън - 2 скилидки

лук - 1 глава

олио - 2 с.л.

За топинга:

царевично брашно - 115 г

чедър - 40 г

масло - 1 с.л.

прясно мляко - 100 мл

яйца - 1 бр.

бакпулвер - 2 ч.л.

сол

брашно - 1 с.л.

Начин на приготвяне :

Загрейте фурната на 220 градуса. Сварете царевицата за 8 минути. Отцедете и обелете зрънцата. 

Загрейте олиото и изпържете лука, чесъна и чушките за 5 минути. Прибавете лютите чушки и кимиона и пържете още 1 минута. 

Прибавете доматите, доматеното пюре, боба, царевицата и ригана. Овкусете и кипнете, варете 10 минути. Междувременно направете топинга. 

Смесете двата вида брашно, яйцето, млякото и маслото, разбъркайте добре. Прехвърлете зеленчуковата смес в тава, поръсете с царевичната смес и запечете за 30 минути. 

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg

Извадете от фурната, поръсете с чедъра и продължете да печете още 5-10 минути.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама