Тамале пай с боб и царевица
Необходими продукти :
царевица - зърната от 2 бр.
риган - 1 с.л.
боб - 425 г от консерва
доматено пюре - 1 с.л.
домати - 450 г
кимион - 2 ч.л.
люти чушки - 2 бр.
чушки - 1 бр.
чесън - 2 скилидки
лук - 1 глава
олио - 2 с.л.
За топинга:
царевично брашно - 115 г
чедър - 40 г
масло - 1 с.л.
прясно мляко - 100 мл
яйца - 1 бр.
бакпулвер - 2 ч.л.
сол
брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне :
Загрейте фурната на 220 градуса. Сварете царевицата за 8 минути. Отцедете и обелете зрънцата.
Загрейте олиото и изпържете лука, чесъна и чушките за 5 минути. Прибавете лютите чушки и кимиона и пържете още 1 минута.
Прибавете доматите, доматеното пюре, боба, царевицата и ригана. Овкусете и кипнете, варете 10 минути. Междувременно направете топинга.
Смесете двата вида брашно, яйцето, млякото и маслото, разбъркайте добре. Прехвърлете зеленчуковата смес в тава, поръсете с царевичната смес и запечете за 30 минути.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
Извадете от фурната, поръсете с чедъра и продължете да печете още 5-10 минути.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!