Телешко филе с гъби и моркови във фурна

21.12.2015 / 11:28 1

Необходими продукти:

телешко месо - 1 кг филе

гъби - 300 г

моркови - 5 бр.

бяло вино - 2 ч.ч.

мед - 2 с.л.

зехтин - 1 к.ч.

масло - 100 г

сол

черен пипер

мащерка

Начин на приготвяне :

От виното, зехтина и 1 с.л. меда направете марината. Овкусете телешкото месо със сол и го полейте с маринатата. Добавете и мащерката. Оставете месото да се маринова за 5-6 часа.

Изчистете и нарежете морковите на пръчици. Загрейте малко зехтин, добавете 1 лъжица мед и сложете морковите леко да се карамелизират. Прибавете изчистените и нарязани гъби и гответе за кратко. 

В дълбок съд с капак сложете маринованото месо. Наредете гъбите и морковите отстрани. Намажете с маслото, полейте с останалата марината, сложете капака и включете фурната. Печете около 40 мин. след затоплянето на фурната. 

Отстранете капака, полейте с 1-2 сл. бяла вино и допечете до златист загар. Готовото печено овкусете с млян черен пипер. Сервирайте топло.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
plabov1080 (преди 8 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
По-добре е свинско, захапало лимон във фурната...
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама