Телешко филе с гъби и моркови във фурна
Необходими продукти:
телешко месо - 1 кг филе
гъби - 300 г
моркови - 5 бр.
бяло вино - 2 ч.ч.
мед - 2 с.л.
зехтин - 1 к.ч.
масло - 100 г
сол
черен пипер
мащерка
Начин на приготвяне :
От виното, зехтина и 1 с.л. меда направете марината. Овкусете телешкото месо със сол и го полейте с маринатата. Добавете и мащерката. Оставете месото да се маринова за 5-6 часа.
Изчистете и нарежете морковите на пръчици. Загрейте малко зехтин, добавете 1 лъжица мед и сложете морковите леко да се карамелизират. Прибавете изчистените и нарязани гъби и гответе за кратко.
В дълбок съд с капак сложете маринованото месо. Наредете гъбите и морковите отстрани. Намажете с маслото, полейте с останалата марината, сложете капака и включете фурната. Печете около 40 мин. след затоплянето на фурната.
Отстранете капака, полейте с 1-2 сл. бяла вино и допечете до златист загар. Готовото печено овкусете с млян черен пипер. Сервирайте топло.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!