Току що Етиен Леви разкри тайните на киселото зеле в ефира на Нова тв! Ето я и точната рецепта

04.12.2015 / 11:30 0

Кадър Нова тв

Как се слага зелето в бидона, за да хапваме цяла зима, разкри пред Гала в „На кафе” Етиен Леви.

„Тайната е любовта. Когато човек приготвя храна, трябва го прави с любов”, категоричен е певецът.

Винаги на дълбок кръст се прерязва зелката, за да попадне солта вътре. В бидона се слагат кочани с царевица, като целта е много добре да се натъпче. В бидона се слага нарязана дюля, цвекло, 2-3 т.стръка хрян. „Нашето българско зеле е уникално вкусно”, коментира Етиен. Всеки ден трябва зелето да се претака по 3 -4 кофи минимум. Претакането започва още на следващия ден. Ако зелето се сложи около 10 ноември, за Коледа е готово.

„От сока от бидона пък си прави супа с праз лук, люта чушка, няколко капки олио и се нарязва малко кисело зеле. Това се облива със сока и става невероятна чорба”, разкри той с усмивка, забърсвайки слюнката на Гала.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама