Току що Етиен Леви разкри тайните на киселото зеле в ефира на Нова тв! Ето я и точната рецепта
Кадър Нова тв
Как се слага зелето в бидона, за да хапваме цяла зима, разкри пред Гала в „На кафе” Етиен Леви.
„Тайната е любовта. Когато човек приготвя храна, трябва го прави с любов”, категоричен е певецът.
Винаги на дълбок кръст се прерязва зелката, за да попадне солта вътре. В бидона се слагат кочани с царевица, като целта е много добре да се натъпче. В бидона се слага нарязана дюля, цвекло, 2-3 т.стръка хрян. „Нашето българско зеле е уникално вкусно”, коментира Етиен. Всеки ден трябва зелето да се претака по 3 -4 кофи минимум. Претакането започва още на следващия ден. Ако зелето се сложи около 10 ноември, за Коледа е готово.
„От сока от бидона пък си прави супа с праз лук, люта чушка, няколко капки олио и се нарязва малко кисело зеле. Това се облива със сока и става невероятна чорба”, разкри той с усмивка, забърсвайки слюнката на Гала.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!