Вита баница

15.12.2015 / 11:28 1

Необходими продукти:

За плънката
яйца - 4 бр.

сирене - 100 - 200 г

кисело мляко - 1 ч.ч.

олио - 1/2 - 1 ч.ч.

Универсално тесто за баници и пици
вода - 1 л хладка

сол - 1 с.л.

захар - 1 с.л.

мая - 1/2 кубче прясна

олио - около 1 к.ч.

брашно - към 2 кг (колкото поеме, за да се точи тестото)

Начин на приготвяне:

Смесвате съставките за плънката, като първо разбивате яйцата, прибавяте и останалите съставки.

От съставките за брашното замесете гладко тесто. Разделя се на 4 топки. За баницата се използва само 1 топка, а останалото се замразява във фризера. Когато ви се дояде отново баница или пица (от 1 топка излизат около 2 средни пици), просто размразявате, точите, печете и ядете. Става и с готово тесто.

За баницата се използвате 1/4 от тестото. След като сме измесили добре тестото го разделяме на 4 топки. Всяка топка я разточваме и поръсваме с плънката, навиваме на руло и поставяме в подмазана тавичка. Това се повтаря с всяка кора.

Като приключите, останалата плънка изсипете върху баницата и я оставаме да втаса 30 минути. После я печем на 220 градуса. Като се изпече, се маже с олио, а може и да я задушите малко. 

Надявам се рецептата да Ви донесе наслада! Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама