Вижте как се прави пълнен шаран за Никулден

06.12.2014 / 10:50 0

Вижте как се прави пълнен шаран за Никулден.

Продукти

1 шаран около 2-2 1/2кг 
2 - 3 глави лук 
100 г орехи 
200 г гъби 
5-6 картофа 
2-3 домата от консерва, девeсил, черен пипер, може и други по ваше желание лимон 
100 мл олио

Начин на приготвяне

1. Измиваме шарана и му махаме хрилете. Осоляваме го отвътре. Нарязваме лука и гъбите на ситно и ги запържваме в половината олио.

2. Добавяме едро смлените орехи и подправките.

3. Пълним шарана, зашиваме го, за да не изтече плънката, и го слагаме в намаслена тава.

4. Нарязваме картофите на едро и поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме около шарана. Доматите накъсваме на едро и ги слагаме върху шарана и тук-там върху картофите. Сипваме 1 к.ч. вода и 50 мл олио и печем на 170 градуса за 1 1/2 ч.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама